LianaCMS:n hakukoneoptimointityökalua kehitetty

Julkaistu: 25.09.2020

LianaCMS:n hakukoneoptimointitykökalu on uudistunut. Hakukoneoptimointityökalua on kehitetty laajasti mm. sivujen indeksoitumisen ja sivukarttojen osalta. Käyttöliittymään on lisätty myös esikatselunäkymät sivujen sekä esimerkiksi uutisten SEO-tietojen osalta.

Muutokset ovat päivittyneet automaattisesti kaikille asiakkaille, joten niiden käyttöönotto ei edellytä asiakkaalta erillisiä toimia.

Tutustu tarkemmin uudistettuihin ominaisuuksin:

Uusi hakukoneiden hallintasivu

Sivuston asetuksiin on lisätty uusi sivu Hakukoneiden hallinta, jonka alle on kerätty kaikki sivuston yleiset hakukoneiden hallintaan liittyvät asetukset. Löydät sivun valitsemalla ylänavigaatiosta Asetukset ja tämän jälkeen avautuvalta sivulta Hakukoneiden hallinta.

Sivuston Hakukoneoptimointi -välilehti

Sivuston ensimmäisellä välilehdellä pääset päivittämään sivuston yleisiä hakukoneissa käytettäviä tietoja, kuten sivuston nimeä, sivuston kuvausta sekä avainsanoja. Voit myös nähdä esikatselusta, miltä sivu tulisi kyseisillä kuvausteksteillä näyttämään hakukoneissa.

Huom! Sivuston näkymä on kieliversiokohtainen, joten mikäli päivitettävä sivusto on monikielinen, huomioi että sivuston nimi, kuvaus sekä avainsanat tulee kirjoittaa erikseen haluttuihin kieliversioihin.

Sivuston tietojen päivittämisen jälkeen muutosten päivittyminen hakukoneisiin tapahtuu yleensä pienellä viiveellä. Lue aiheesta lisää.

Sivukartan asetukset -välilehti

Tässä näkymässä on mahdollista ottaa käyttöön tai asettaa pois käytöstä sivuston dynaaminen sivukartta. Sivukartta kytketään tavallisesti päälle Lianan toimesta sivuston julkaisun yhteydessä.

Sivukartan asetukset -näkymästä löytyy lisäksi tiedot sivukartasta, sen päivityksestä, kieliversioista sekä mahdollisuus sivukartan uudelleenlähettämiseen hakukoneille.

Myös Robots.txt sekä muiden indeksointirobottien asetusten muuttaminen koko sivuston osalta onistuu tässä näkymässä. Sivustolle voi määritellä editoriin esimerkiksi erillisiä Disallow-sääntöjä, mikäli jotakin osaa sivustosta ei haluta indeksoituvan hakukoneille.

Analytiikka ja seuranta -välilehti

Tähän näkymään on kerätty kaikki sivuston analytiikkaan ja seurantaan liittyvät asetukset. Mukaan on tuotu myös kumppaneiden integraatioita, ja osiota tullaan laajentamaan myös muihin analytiikkatyökaluihin myöhemmin.

Välilehdeltä löytyy myös osiot erillisten seurantakoodien upottamiseen kaikkiin sivupohjiin head - ja body -osioihin.
​​​

Neljäs välilehti Edelleenohjaukset on myös tuotu osaksi Hakukoneiden hallinta -sivua, mutta itse toiminnallisuus on pysynyt ennallaan.

Sisältösivujen hakukoneoptimoinnin uudistukset

Kuten sivuston yleisissä asetuksissakin, niin myös yksittäisten sisältösivujen Hakukoneoptimointi-välilehdelle on tuotu yhtenäinen näkymä sekä esikatselu yksittäisen sisältösivun osalta.

Sivujen osalta myös edelleenohjausten tekemistä on haluttu sujuvoittaa lisäämällä välilehdelle mahdollisuus tehdä edelleennohjauksia kyseiselle sivuille suoraan välilehdeltä.

Sosiaalinen media -välilehti

Sosiaalisen median -välilehdelle on lisätty esikatselut sosiaalisen median jaoille.

Uutisten, tapahtumien, tuotteiden sekä kontaktien hakukoneoptimoinnin uudistukset

Vastaavat esikatselut ja uudelleenohjaustoiminnot kuin sisältösivuillakin, on tuotu myös uutisten, tapahtumien, tuotteiden sekä kontaktien Hakukoneoptimointi ja Sosiaalinen media -välilehdille.

Yllä olevien muutosten lisäksi hakukoneoptimoinnin päivityspakettiin kuuluu myös parannuksia mm. seuraaviin toimintoihin:

• Sivukartan kehitystä (sivukartan päivitys, ylimääräisten linkkien poisto yms)
  • Sivujen erillinen piilottaminen sivuston sisäisessä haussa
  • Robots.txt & NoIndex kehitystä
  • Ajastetun sivun piilottaminen sivukartasta

Haluatko lisätietoja päivityksestä? Otathan yhteyttä tiimiimme, kerromme mielellämme lisää!