Muokkaamani sisältö ei päivity oikein Facebookkiin jaettaessa

Päivitetty: 11.12.2020 Tulosta

Kysymys

Päivitin sivuni meta-tiedot sosiaalisen median jakoasetusten osalta. Miksi uudet tiedot eivät päivity oikein sosiaalisen median kanaviin sivua jaettaessa?

Vastaus

Kun jaat sivustosi sivun Facebookissa, LianaCMS vie sosiaaliseen mediaan sivun otsikon, kuvauksen ja sivuston pikkukuvan. Sivustoasi muokattaessa saatat joutua muokkaamaan näitä tietoja niin, että sivusi näkyy myös Facebookissa päivitettynä.

Vanhentuneen tiedon päivittäminen

Facebook-jakosi näyttää esimerkiksi tältä:

Mikäli jokin esimerkkikuvan osioista on vanhentunut, voit muokata tietoja sivuasetuksissa. Varmista, että nämä tiedot ovat ajan tasalla kaikilla sivustosi sivuilla.

Mikäli tiedot eivät päivity oikein ja jaossa näkyy edelleenkin vanha sisältö, voit käyttää välimuistin tyhjentämiseen Facebook-debug-työkalua.

Facebookin jakotietojen päivittäminen

Voit esikatsella ja muokata sisältösi Facebook-jakoa Faceobookin URL-tarkastustyökalun avulla.

1. Klikkaa tästä avataksesi työkalun.
  2. Kirjoita sivustosi osoite sivun URL-kenttään.
  3. Klikkaa Debug.
  4. Klikkaa tämän jälkeen joko Fetch new information tai Scrabe Again -nappia sen mukaan, onko osoitetta jaettu aikaisemmin Facebookiin:
  • Fetch new information
    • Osoitteille, joita ei ole aikaisemmin jaettu Facebookiin.
  • Scrape Again
    • Osoitteille, jotka on jaettu Facebookiin jo aikaisemmin.

Uudelleenhaun jälkeen näet linkin esikatselussa tiedot, jotka Facebook jakaa.