Tiedostojen ja kansioiden hallinta

Päivitetty: 02.09.2020 Tulosta

Tiedostojen lataaminen

Lisää uusi tiedosto

Tiedostojen lisääminen tapahtuu painamalla työkaluriviltä Lisää uusi tiedosto-painiketta ja valitsemalla tämän jälkeen halutut tiedostot Selaa-painikkeen kautta. Tiedosto voi olla kuva tai mitä tahansa muuta dataa, suositeltava enimmäiskoko tiedostolle on 20 mt. Voit lisätä halutessasi myös zip-tiedoston. Kun olet valinnut kaikki haluamasi tiedostot, valitse Lähetä.

LianaCMS:ssä ei voi olla samassa kansiossa kahta samannimistä tiedostoa. Mikäli haluat korvata olemassa olevan tiedoston toisella, laita valinta kohtaan "Korvaa samannimiset olemassaolevat tiedostot". Mikäli et halua korvata, nimeä tiedostot uudelleen tietokoneellasi, sillä muuten tiedostojen lataaminen epäonnistuu.

Kansion lisääminen

Lisää uusi tiedostokansio

Kansion lisääminen tapahtuu painamalla Lisää uusi tiedostokansio-painiketta ja antamalla tämän jälkeen kansiolle nimi. Kun olet nimennyt kansion, viimeistele kansion luonti Lisää-painikkeella.

Kansion nimi koostuu pienistä kirjaimista eikä siinä voi käyttää erikoismerkkejä. Mikäli kansion nimessä on isoja kirjaimia tai erikoismerkkejä, luontivaiheessa järjestelmä muuttaa automaattisesti nimen sallittuun muotoon. Luodessasi esimerkiksi kansiota "Järjestelmät", muuntuu se automaattisesti muotoon "jarjestelmat".

Muut toiminnot

Poista valittu tiedosto tai kansio

Nimeä valittu tiedosto tai kansio uudelleen

Siirrä tai kopio valittu tiedosto tai kansio

Korvaa valittu tiedosto toisella tiedostolla

Lataa valittu tiedosto koneellesi

Samat toiminnot löytyvät myös Toiminnot-kuvakkeen [] takaa.

Tiedostojen nimen muuttaminen tai kansion vaihtuminen päivittyvät automaattisesti myös muille sivuille, joten sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi kuvien toimivuudesta sivustolla.

Korvatessasi kuvatiedostoa toisella, tulee uuden kuvatiedoston olla täysin samankokoinen kuin aiemman kuvan. Mikäli kuva on erikokoinen ja erityisesti mikäli uudella kuvalla on eri mittasuhteet kuin aiemmalla, kuva skaalautuu vanhan kuvan koon ja mittasuhteiden mukaan. Tällöin tulee kuva käydä lisäämässä uudelleen kohdesivulle.

Dropbox-yhdistäminen

Yhdistä kansio Dropboxiin

Voit yhdistää kansion Dropboxissa olevaan kansioon. Tällöin kyseisen Dropbox-kansion sisältö ladataan LianaCMS:ään ja tiedostot synkronoidaan tunnin välein.

Aloita valitsemalla kansio aktiiviseksi ja klikkaamalla sitten "Yhdistä kansio Dropboxiin"-painiketta. Seuraa tämän jälkeen LianaCMS:n antamia ohjeita. Ominaisuus vaatii olemassa olevan Dropbox-tilin.