Kuvatiedostojen muokkaaminen

Päivitetty: 18.03.2021 Tulosta

LianaCMS:ään ladattuja kuvatiedostoja voi muokata jonkin verran. Muokkaustilaan pääset Tiedostot-näkymästä klikkaamalla kuvatiedoston nimeä ja siirtymällä Muokkaa-välilehdelle.

Kuvanmuokkauksessa käytettävät työkalut on esitelty alla:

Tallenna kuva Rajaa kuvaa
Peruuta muutokset Muuta kuvan kokoa
Hyväksy Peruuta

Rajaustyökalun lisäasetukset:

Muuta rajaustyökalun reunan väriä (musta tai valkoinen)
Valinnan etäisyys kuvan vasemmasta reunasta
Valinnan etäisyys kuvan yläreunasta
Valinnan leveys pikseleinä
Valinnan korkeus pikseleinä

Koon muuttamisen lisäasetukset:

Kuvan uusi leveys pikseleinä
Kuvan uusi korkeus pikseleinä
Constrain proportions -asetus määrittelee, säilytetäänkö kuvan kokoa muutettaessa kuvan kuvasuhde alkuperäisenä. Mikäli tässä ruudussa on valinta, kuvaa muokattaessa riittää, että säädetään vain joko kuvan korkeutta tai leveyttä.

Kuvan painopistekohta

Voit myös valita LianaCMS-työkaluun lisätyn kuvan painopistekohdan, jonka alueelta kuva näytetään kuvapaikassa. Ominaisuus on hyödyllinen kun halutaan varmistua, että kuva kohdistuu haluttuun kohtaan eikä tämä kohta skaalaudu pois esimerkiksi kuvaa pienempää kuvapaikkaa käytettäessä.

Käyttääksesi toimintoa avaa Tiedostot-sivulta haluamasi kuva ja kohdista avautuvalta välilehdeltä esikatseluikkunasta painopiste. Tallenna valinta.