Käännökset

Päivitetty: 02.09.2020 Lisäominaisuus Tulosta

Kieliversiot ovat tallennettuna erillisiin kieliosioihin. Sivuston kääntäminen eri kielelle tapahtuu käännöstyökalun avulla.

Kieliversion valintanappi on oikealla ylhäällä. Kääntämisen voi aloittaa, kun sivustosta on yksi kieliversio luotuna julkaisujärjestelmään.


Sivun käännökset

Kääntäminen aloitetaan valitsemalla haluttu sivu ja menemällä Käännökset -välilehdelle. Täältä valitaan haluttu kieli, jonka kohdalla klikataan Tee käännös kielelle ... -painiketta.

Avautuvaan käännösikkunaan määritetään sivun otsikko kohdekielellä. Tämän jälkeen valitaan onko sivu piilotettu vai julkinen. Sekä otsikkoa että näkyvyyttä voi muuttaa myös myöhemmin. Onkin suositeltavaa, että käännös laitetaan julkiseksi vasta, kun käännöstyö on tehty kokonaisuudessaan loppuun asti. Viimeistele käännöksen luonti Käännä -painikkeella. LianaCMS ohjaa sinut tämän jälkeen käännetyn kieliversion Sivun osiot -välilehdelle, mikä on tarkistettavissa sivuston oikeasta ylänurkasta kielivalikosta.

Käännöksen myötä LianaCMS kopioi sivun sisällön ja osiot uuteen kieliversioon, joten niitä voi käyttää käännöksen pohjana. Sivun muut osiot voit kääntää valitsemalla haluamasi osion ja kääntämällä osion sisällön.


Kategorian käännökset

Kategorian kääntäminen aloitetaan klikkaamalla Kategoriat-sivulla kategorian nimeä ja valitsemalla kohta Kategorian asetukset. Tämän Kategorialle kirjoitetaan kieliversion nimi halutun kielen kohdalle.

Tuotteen kieliversion lisäominaisuudet näkyvät Kategorian ominaisuudet -välilehdellä. Ominaisuuden sisältö voidaan määritellä niin, että se kopioidaan toisesta kielestä. Näin saadaan esimerkiksi jokaisen kieliversion tuotteelle sama kuva.


Kontaktin käännökset

Kontakti näkyy automaattisesti kaikilla kieliversioilla. Ominaisuudet käännetään valitsemalla haluttu kieli kohdasta Ominaisuuksien kieli.